Social media

egyszerű titkok nagyszerű ételekhez

Madras Curry 17 fűszerből

Madras Curry 17 fűszerből

Egy szürke, átlagos hétköznap este megalkottam az élet fűszerét. Persze nem egyedül, velem volt újdonsült barátom Thomas Keller mesterszakács, legalábbis a szakácskönyvén keresztül leste árgus szemmel ténykedésem.

Persze! – beszéltük meg, készítsünk saját curryt! Bár észleltem a hozzávalók hosszú listáját, szépen, naivan, egyesével válogatva elkezdtem kipakolni a szekrényből a fűszer elemeket. Nem számoltam, mígnem elkezdett fogyni a szabad munkafelület, s még nem értem a lista végére…

Mikor mindent aprólékosan kiporcióztam a negyed, fél és egész teáskanál térfogatú mérőeszközeimmel, elkezdtem a darálási folyamatot.
Elsőként a keményebb fahéj, majd szépen 3 részletben a többi fűszer, az őrölt verziókat is beleértve.

S itt jött az a pillanat, amire élesen emlékszem. Szétcsavartam a darálót, beleszippantottam egy mélyet… s mintha az orrlyukaimon át beszállt volna belém a Föld lelke.
Még álltam egy darabig a konyha közepén teljesen elbűvölve, megbabonázva attól, amit létrehoztam.

Ez az a sajátkészítésű fűszerkeverék, amely mindig ott lesz ezentúl a konyha polcán. Elég lesz csak beleszippantanom, hogy a Földdel igazi mély kapcsolatba kerüljek ismét.

This recipe has no ratings just yet.

Madras Curry 17 fűszerből

2020.02.29.
: 100
: 30 min
:
: 30 min
: könnyű

Daráld össze a fűszereket, majd légmentesen záró dobozban tartsd 3 hónapon át

By:

Ingredients
  • 2 tk ánizs
Directions
  • Step 1 Elsőként a keményebb fahéj, majd szépen 3 részletben a többi fűszer, az őrölt verziókat is beleértve. •
  • Step 2 A második képen láthatod, hogy mennyi minden van a fűszerkeverékben!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük