Social media

egyszerű titkok nagyszerű ételekhez

Küldetésem

Küldetésem

Üdvözöllek a honlapomon!

Ezt az oldalt elsősorban azért hoztam létre, mert szeretném megosztani Veletek a világ legjobb séfjének tartott, két éttermével  is 3 Michelin csillagot szerzett Thomas Keller mesterszakács receptjeit. Számomra és családtagjaim számára már az első néhány recept elkészítése is egy új világ felfedezésével járt, mert azt tapasztaltam, hogy nagyon egyszerű trükkökkel, és néhány összetevővel is csodákat lehet létrehozni, a szokványostól eltérő, mégis ismerős ízekkel – közben szem előtt tartva a tálalás esztétikáját is. Gondosan kidolgozott receptjei a francia konyha alapjaira épülnek, ízviláguk nagyon harmónikus és mindig azt érzem, hogy mindenből pontosan annyi van benne amennyinek lennie kell. Nem hiába mesterszakács.

Az oldalon emellett közzéteszek olyan recepteket is, amelyeket bár nem mesterszakácsok készítettek, hanem más blogokon, vagy gyűjtőoldalakon találtam, de nagy sikert arattak a családban, így bátran merem őket ajánlani.

 

Rólam

Gerencsér Andrea vagyok, orvos, tudományos szakértő. A főzés iránti szeretetem és elköteleződésem egy generációkon átívelő szerzett tulajdonsága családom női tagjainak. Az apai oldalról származó technikai, műszaki cikkek és kütyük iránti vonzódásomból adódik, hogy már kisgyermek korom óta fényképezőgép van a kezemben. E kettő fontos időtöltéseim közé tartozik a munkámon kívül, s szinte természetesen adódott, mikor ezek közös halmazát alkotó ételfotózás is a hobbimmá vált.

Bár mindig is imádtam a friss ropogós kenyeret, a foszlós kelt tésztákat, sajnos három éve kényszerűségből átálltam a glutén- és laktózmentes étrendre, valamint törekszem a cukor elhagyására/pótlására a fokozódó inzulinrezisztenciám miatt. Ezért a recepteket ebben a szellemiségben teszem közzé, de jelezni fogom alternatívaként az eredeti receptek összetevőit is.

Legyél Te is Michelin-csillagos séf!

Mikor elkezdtem a hagyományos konyhától elrugaszkodva egyre különlegesebb ételeket készíteni, a családom nagyon hálás volt. Persze örömük egyre több ínyencség tálalására ösztönzött, mígnem 2014 karácsonyán megkaptam a családi kupaktanácstól az első 3 Michelin-csillagos táblámat. Azóta minden évben hagyománnyá vált ez a ceremónia, s mindegyik táblának meg van a saját története, amin sokat szoktunk mosolyogni.

Kövesd a honlapom, és készítsd el az általam magyarra fordított, standard nemzetközi mértékegységekre átváltott Michelin-csillagos recepteket, és legyél Te is Michelin-csillagos séf!

Kihívásom

Most, hogy rábukkantam Thomas Keller receptjeire, végre elérkezett az idő valódi 3 Michelin-csillagos ételeket készítésére. Tarts velem egy nagy kalandra, amelyben a család unszolására elvállaltam, hogy elkészítem Thomas Keller Ad hoc című szakácskönyvének receptjeit az elejétől a végéig!